27 Ocak 2017 Cuma

Başarılı İnsanlar 8 ile 22 Yaşları Arasında Neler Yapıyorlardı?

Birçok teknoloji devinin genç yıllarda atılmış olan tohumlar sayesinde günümüze kadar bozulmadan ve hızla gelişerek geldiğini biliyoruz. Onlar gençlik yıllarında hep bir heves ile bazı girişimlerde bulundular. Sonuçları hüsran da olan oldu başarısını eksiksiz sürdürende. Fakat yılmadılar yıkılmadılar. Programladılar kodladılar hatalarından dersler çıkarıp tecrübe edindiler ve bugünün devleri olmayı tabiri caizse HAK ETTİLER...
Hadi o teknolojiye kafa atan insanlara bir göz atalım...



Bill Gates 22 yaşında (1977)
Bill Gates O'na microsoft' un babası dedik. Hayatı için tıklayınız...



Rekabeti sürekli ama sürekli destekleyen bir ebeveyn topluluğu içerisinde büyümeye çalışan Bill Gates, kodlamayı ve programlamayı okulunun bilgisayarını kullanarak öğrenmiştir. Bill Gates’in bilgisayardaki ilk programı ise, o yıllarda bilgisayara karşı oynanabilen “Tic-Tac-Toe” oyunu olmuştu. Bill ve totalde üç arkadaşı, bilgisayarlarda daha fazla zaman geçirebilmek adına işletim sistemlerinde var olan açıklardan yararlanmaya başlamış ve bilgisayar merkezini kullanmaktan men edilmişlerdir. Daha sonrasında ise bu haylaz dörtlü, bilgisayar merkezine, bilgisayarları kullanmanın karşılığı olarak, sistemde oluşmuş bozuklukların düzeltilmesine yardım edeceklerine dair bir teklif verdi ve içeri girememe sorunları bu sayede çözülmüş oldu. Bill, Harvard’daki ikinci senesinde ise kombinatorik sınıfında görmüş olduğu, çözülemesi sıkıntılı bir problem için algoritma yazmayı başardı. Akabinde ise Harvard’da, Microsoft’un yönetim kurulu başkanı olacak olan Steve Ballmer ile tanıştığı dönem bu zamanda olmuştur. Bill’in, yakın arkadaşı “Paul Allen” ile kendi yazılım şirketlerini kurmak için okulu bıraktığında henüz Harvard’da ikinci senesini yeni bitirmiş olduğunu da eklemeliyiz.
Elon Musk 22 Yaşında (1993)
Kendisi Nam-ı Diğer Demir Adam... Hikayesi için tıklayınız..


.
Elon Musk SpaceX’in kurucusu ve Tesla Motors ile PayPal’ın kurucu ortaklarındandır. Gençken günde 8 ila 10 saat arasında bilimkurgu romanları ve buna yakın tarzlarda romanlar okuduğunu belirtmişliği var. Elon, okulda gördüğü derslerinde hayal kırıklığına uğradığını ve öğrendiği hemen hemen bir çok şeyi kendi okuduğu kaynaklar sayesinde geliştirdiğini de ekliyor. Henüz daha ilkokulun 4. sınıfında “Encyclopedia Britannica” yı sıkı bir takipçi olarak okumaya başlayan Elon, 9 yaşında ise programlama ve kodlama dünyasına adım ilk adımlarını attı ve ilk video oyunu “Blastar”ı daha 12 yaşındayken 500 $ a satarak bu işten para kazanmaya başlamıştı.  17 yaşında ise Güney Afrika ordusunda askerlik yapma niyetiyle evinden ayrılan Elon, 1992 senesinde Kanada’da bulunan Queen’s University’de iki yıl geçirdikten hemen sonra, University of Pennsylvania’da işletme ve fizik okumak için buradan ayrılmıştır.
Steve Jobs 22 Yaşında (1977)
Elma yı ısıran adam...



Aslında araba tamirciliğide yapan üvey babası sayesinde elektronik ile uğraşmaya evlerinin garajında başlayan Jobs, teknik tamiri eğlenceli bir hobi mantığında geliştirmeye başladı. Okula daha başlamadan annesinin ona okuma yazma öğretmesi ile Jobs, sınıf atlayarak 1 yıl kazanmıştır. Lisede ise kendisini ileride “apple co.” partneri olacak olan bir diğer Steve yani Steve Wozniak ile tanıştıran Bill Fernandez ile arkadaş oldu. O da okulu bırakanlardan. Daha Reed College’daki altıncı ayı dolmamıştı ki okulu bıraktı. Önündeki 18 ayı kaligrafı yani yaratıcı sanatlardan bir tanesine odaklanarak geçiren Jobs, o muhteşem Mac’in bir çok yazı tipini içerisinde barındırmasının da bu hevesten kaynaklandığını belirtiyor. Steve, 1974 yılında ruhsal aydınlanma amacıyla Hindistan’a gitti, döndüğünde ise Atari’nin kapısında yatarak işe alımını sağladı. Tam da bu zamanlarda Wozniak ile “Apple Co.” yu kurma kararı aldı ve 1976’da, henüz 21 yaşında bir gençken “Apple”ı kurmuş ve genç yaşta büyük bir başarıya imza atmış oldu.

Richard Branson 22 Yaşında (1972)
Düşmeden kalkmayı öğrenemezsiniz...



Richard, henüz ufakken disleksi sebebiyle zor günler yaşamıştır. 16 yaşında iken gençlik dergisi olan “Student” ı çıkarmak için okuldan ayrıldı. Jean-Paul Sartre, James Baldwin, Robert Graves gibi ünlü isimlerin eserlerini yayımlayan dergi ne yazık ki beklenen ilgiyi görmedi. Richard, 19 yaşında Student dergisinden vazgeçmedi ve ona ek gelir getirmesi için Virgin’i kurdu. Bu ismi vermesinin sebebi tüm çalışanlarının iş hayatında hiç deneyim sahibi olmamalarıydı.  Zaman içinde Oxford Caddesi’nde bir plak dükkanı açabilecek niktarda para biriktirmeyi başarmış olan Richard, 1972 yılında henüz 22 yaşında iken “Virgin Records”u kurma başarısını göstermiş oldu.
Max Levchin 22 Yaşında (1997)
PayPal ve Affirm in sahibi olarak bilinir...


Çocuk yaşlarda solunum sisteminde problemler yaşadığı için doktorların “çok fazla yaşamaz” dediği Max, akciğerlerini genişletmek amacı ile o yaşlarda klarnet çalmaya başladı. Zamanının çoğunu ise kodlamayla geçiren Max, 1995 senesinde sınıf arkadaşları ile “SponsorNet Media”yı kurdu. 1997 senesinde de Illinois Üniversitesi Bilgisayar Bilimi bölümünden mezun olmuştur.
Oliver Emberton 22 Yaşında (2001)


Bilgisayar programcılığına henüz daha 8 yaşındayken başlayan Oliver, 13 yaşına geldiğinde kendi vedio oyunu işini kurmuş ve buradan elde ettiği parayı derneklere bağışlamıştır. 16 yaşındayken kendisine ait işletim sistemini, internet tarayıcısını ve grafik düzenleme programını yazmıştır. 2001 senesinde, 22 yaşındayken mezun olduğunda “Silktide Ltd” ı 3 bin pound sermaye ile kuran Oliver, girişiminin ilk senelerinde zorluklar çektiğini, ayda 6 bin pound’dan daha az maaş ve 200 pound’ dan daha az bir gelirle çok zor dayanabildiğini ifade ediyor.

Gayle Laakmann McDowell 22 Yaşında (2005)




Kendisi daha 18 yaşında iken Microsoft’taki en genç stajyer ünvanına sahip olan McDowell, 2005 senesinde Upenn Bilgisayar Bilimleri’nden mezun olmuştur. Google, Apple ve Microsoft gibi firmalara yazılım geliştirme alanında çalışan Dowell, o yaşta olan gençlere kendi küçük şirketlerini ve projelerini oluşturma gibi konularda geri durmamaları gerektiğini, online bir portfölyo ve CV oluşturmalarını, gözle görülür başarılar elde etmelerini, soru sormaktan ya da merak etmekten çekinmemelerini ve hatalarını kabul etmiş bir şekilde korkusuzca inandıkları şeylerden vazgeçmemelerini öğütlüyor.