23 Ocak 2017 Pazartesi

Kargo Firmaları Hakkında Bilgier

Merhaba arkadaşlar kargo firmasın da çalışan biri olarak sizleri bazı konularda uyarmak bilinçlendirmek istiyorum. Çoğumuz internet üzerinden alışveriş yapmaktayız ve kargolar dan başımız dertte bu sorunları en az seviye ye indirmek için sizlere bazı tavsiyeler vereceğim çoğunuz biliyor yapıyordur ama ben yinede yazmak istiyorum.
1.Paketi alın açın kontrol edin imzayı ondan sonra atın yada sizin yerinize onların imza atmasına izin vermeyin ilerde bişi olursa sorun çıkarsa uğraşırsınız firma müşteri teslim almadı der. Kurye paketi size getirdiğin de hemen alın imza atın acelemiz var bi ton yere gideceğiz derse itiraz edi bekletin onların işi bu bekletin kontrol edin paketinizi öyle teslimi imzayı gerçekleştirin.
2.Pakette hasar çatlak patlak bişi varsa kontrol sonrası paketiniz de hasar görürseniz hemen kurye'ye hasar tespit tutanağı yazdırın siz ve kurye imzalasın o tutanağı. tutanağa'da durumu açıklayıcı şekilde belirtin. Tutanak hazır olduktan sonra tutanak ve paket fotoğraflarını çekin kanıt için ve asla malı teslim almayın. Bütün işlemler bittikten sonra ürünü aldığınız yeri arayın kargonun hasarlı geldiğini tarafınıza geri gönderdiğinizi bildirin onlara arasından vakit geçmeden hemen. Büyük firmalar zaten kargoları sigortalı gönderir hasar bile olsa bişi olmaz. Ve ayrıca kargonuz geç teslim edildi ise bu extra durumları da belirtin.
3. Gönderilen paketleriniz hassas kırılacak şeyler ise havalı poşete koyulmasını isteyin her firmada var o poşetler paralı bişi değil. Ve üstüne dikkat kırılır etiketi yapıştırsınlar. Havalı poşete sarılır ise paket isterseniz o paketle top oynayın hiçbirşey olmaz,Havalı poşeti resimde gösterdim size bizim kullandığımız çoğu firma aynısını kullanıyor zaten.

(Kargo firmasında çalışan arkadaşımızın sözleridir)