29 Ocak 2017 Pazar

Samsung Note 7 faciasının sebebini basın toplantısıyla açıkladı!

Biliyorsunuz ki 2016 yılı androidin devi Samsung için pekte güzel bir yıl olmadı. Bunun sebebi Samsung’un amiral gemisi etiketini rahatlıkla koyabileceğimiz Note serisi Galaxy Note 7’nin dağıtımına başlanmasının ilk haftalarından itibaren dünyanın çeşitli noktalarından gelen patlama haberleriyle başlayan olaylar silsilesiydi. Bu olaylar sonucunda Samsung tam 2.5 milyon cihazı geri çağırmış ve büyük zarara uğramıştı. Pazartesi günü şirket bu olayların araştırmasını tamamladığını açıkladı ve iki ana sorunu ortaya koydu: aşırı ısınma ve lityum-ion bataryadaki kısa devre. Şirketten bağımsız üç kuruluş daha benzeri incelemeler sonucu bataryaların sorunlu olduğunu açıkladı.
Samsung ilk cihazları geri çağırdıktan sonra 20.000 Galaxy Note 7 ve 300.000 bataryayı sorunu saptamak için zaten incelemişti bunun sonucunda bataryanın pozitif ve negatif elektrot katmanlarının köşede sıkıştığını ve bunun kısa devreye yol açtığını saptamıştı.
Samsung bataryadaki sorunu saptadıktan sonra tedarikçisini değiştirmişti ama bu da sorunu çözmeye yetmedi çünkü kısa devre bu sefer ince katmanların ısınıp delinmesinden kaynaklanan kısa devrelere sebep oldu ve cihazlar tekrar geri çağırıldı.
Tabii bu geri çağırmalar ve bataryalar müşterilerin isyanı derken Samsung daha en başından milyonlarca dolar zarara uğradı bu sıkıntılı süreç telefonların sorunun daha da büyümemesi için verilen komutla kapatılmasından, uçaklarda yasaklanmasına kadar gitti.

Basın toplantısında da Samsungun Mobile başkanı Koh Dong-jin soğukkanlılıkla müşterilere verdikleri korku ve huzursuzluktan dolayı özür dilediklerini açıkladı. Açıkçası Asyalı insanların bu onurlu ve samimi yapıcı yöndeki davranışları şahsen Samsung kullanıcısı olarak beni memnun ediyor. İyi pazarlar.