26 Ağustos 2017 Cumartesi

Kompleks Yanılgı : 2

kompleks yanılgı, yanılgı, kompleks yanılgı nedir, yanılgı nedir, boyut, boyut nedir
Kompleks Yanılgı : 2



Beynimizin bizi aldattığı çoğu zaman duyumsanmaz.

Bizler evrende 2 boyutlu varlıklarız. 3 boyuta bakıyor ancak 4 boyutu yaşıyoruz. Gerçekliğe dair algılarımız öylesine alışıla gelmiş ve evrim sürecimize yapışmış ki. Biz buna hayat diyoruz.

Her insanın hayata dair yorumlarının farklı olduğu gibi gördüklerinin de farklı olduğu izlenimini doğrulanabiliriz. Buna psikolojik teşhis konulabilir. Ancak istemsiz tavırların sürekliliği, yapı taşlarında bulunan değişkenlerdir.

Atomlarımız temelde enerjiden ibarettir. Ki bu 11 boyutlu sicimlerle ilişkili apayrı bir konu.

Moleküllerden yapılıyor olduğumuz gerçeği yadsınamaz. ancak arada kaynayan, farkımız haricinde milyonlarca bit’lik veri söz konusu. Bu olaylar silsilesi ve açığa çıkan dehidrasyon, hücrelerimizi ki doğal olarak DNA’mızı oluşturur. DNA milyarlarca canlı biçimin iç ve dış görünüşüne dair kodları içerir ve bu bilgiler 2 boyutludur. Ancak her ne oluyorsa; böyle görünüyor olmasındaki nedenin bilinç altı seviyemizde salgılanan farklı özlü bezler sonucudur. Peki gerçekten öylemi?



24 saatlik geçirilen bir zaman ve sonra ne yaptın sorusuna karşılık verilen 5 dakikalık cevap ilginçtir. Hafızamız öylesi güçlü ki beynimiz gibi bir işlemcinin bile onu %100 olarak kontrol edemediğini gündelik gerçeklerimiz arasında fark edebiliyoruz.

Moleküllerin ve bu sayının milyarlara erişmesi sonucu formumuz biçimlendi. 3 boyutlu olan bizler ve  çevreye olan istemsiz adaptelerimiz bizi evrime zorladı.

 Sorgulanabilirlik:

Zaman algımız başkalaşım süresi boyunca hiç değişmedi denebilir. hatta yer küredeki tüm canlılarla neredeyse paralel ilerliyoruz.

Henüz çok yeniyiz yalnızca 200.000 yıldır mevcut algımızı işliyoruz.

Atom altı boyutta takyonlar  denen partiküller minimum enerji seviyesinde bile ışık hızında ilerliyorlar. Bizim algısal biçimimiz zaman/entropi kavramımıza karşılık evrenimiz. ışık hızından daha hızlı hiçbirşeyin olmadığını doğruladı.
Zaman üstü zaman kavramı çok acemi olmakla birlikte çokta olağan.



 Gerçeklik:

Mevcut dokumuz milarlarca hücreden oluşuyor. her bir hücre kendi içinde canlı. Ancak neden orda olduklarını bilmediklerini biliyoruz. Bu hücrelerin bir çoğu bize ait bile değil. Kendileri yalnızca (al-ver)’den ibaret. yalnızca kendilerini ilgilendiren.

Beynimiz nöronlar yığınıdır. Ancak kendisine anlam kazandıran şey birer kimyasallar karmaşasıdır. Bu olay hisleri ve düşünceyi açığa çıkarır.

Gerçeği anlamıyor olduğumuz sebepten dolayı tarih önesinden ruhani kavramlar ve ilahi simalar icat ettik..

[ Artık değişiyoruz. materyalist olarak. ]

Serebral korteks gündelik gerçekliğe dair somut hareketleri işler. hipofiz bezine yapılan bir saldırı veya kontrollü değişim hipotalamusta 4. Boyut olan zaman algımızı başka biçimleri kavramamıza yardımcı olabilir. Veya görmemize…

Deli deyip kendinizden uzaklaştırdığımız insanlar. Belkide dünyayı farklı görüyorlardır. Gerçeklik görecelidir…

Eğer en büyük pişmanlığınızın engellendiği bir başka gerçekliğe gidecek olursanız. Hayatınızın hatta tüm dünyanın bambaşka göründüğüne tanık olabilirdiniz.

Kelebek etkisi kuramı tam olarak bunu açıklar.

Hayata dair olan kararlarımızın önemini çok ihmal ederiz. Bu öylesine hassas ölçülerdir ki tek bir atom kadar farklı olan büyük patlamanın çok farklı bir evren oluşturacağı gerçeği gibi. Yalnızca tek bir kelime bile dünyayı değiştirebilir.
seni seviyorum gibi ve o öldü gibi...
kompleks yanılgı, yanılgı, kompleks yanılgı nedir, yanılgı nedir, boyut, boyut nedir

                                                 Şerif GÖKDEMİR