16 Eylül 2017 Cumartesi

Güneş Panelinde Türkiye İlerlemeye Devam Ediyor





Türkiye’nin lider güneş paneli üreticisi CW Enerji, usta eğitimleri ile de sektörüne değer katmaya ve çıtayı yükseltmeye devam ediyor. CW Enerji bünyesinde bulunan iyi ustalarla da yeni sanatkarların önünü açıyor.

CW Enerji’nin CEO’su Tarık Sarvan, sektörün kıymetli usta ve mühendislerini her zaman desteklediklerini belirterek, “ Bir usta, bin usta demek. Çoğu sektörde geçmişten gelen çok kıymetli sanatkarlarımız var. Bizim yeni montaj ustalarımızda umarım onlar gibi sanatkar olurlar. Biz buradaki iyi ustalarımızla beraber onları rakibimiz değil; meslektaşımız olarak görüyoruz. Ustaları ve mühendisleri her zaman destekliyoruz. Kapımız usta ve mühendislere sonuna kadar açık. Sektörle ilgili tüm sorularınıza cevap vermeye hazırız.” dedi.
CW Enerji fabrika ve üretim alanını teknik bir okul olarak nitelendiren Sarvan,” Usta sanatkarlarımızın yanında yetişen kişiler de usta oluyor. Ustalarımız, Güneş Enerjisi Santrali(GES) montajı esnasında termal kamera ile kaydettiğimiz tüm çalışmayı görebildiği için hatayı tekrarlama oranları sıfıra iniyor. Çünkü kişi kayıtta hatasını görüp bir dahaki sefere aynısını tekrarlamıyor.” diye konuştu.
CW Enerji’de işi öğrenip kendi işlerini kurdular
Yenilenebilir enerji ve fotovoltaik alanında uzman mühendislerin daha bu sene mezun olacağını ifade eden CW Enerji CEO’su Tarık Sarvan, Türkiye ve dünyanın yeni tanıdığı bir enerjiyle karşı karşıya olduğunu belirterek,  “Mühendislik doğru projeyi, doğru malzemeyle, doğru yerde sürdürülebilir şekilde uygulamaktır. Biz montajını yaptığımız bütün bu santraller için Almanya’da alanında profesyonel mühendislerimizle, Türkiye’deki evlatlarımızı yetiştirdik. Hatta CW Enerji’de çalışan birçok genç arkadaşımız bizlerden ve Alman mühendislerimizden aldıkları eğitimlerle kendi işlerini kurma fırsatı buldular. Onları gönülden destekliyoruz. Bu, bizim için gurur verici.” şeklinde konuştu.
Avrupa, Balkan, Orta Doğu Pazarını beraber yapacağız
Sektörün yeni ustalarına da tavsiyelerde bulunan Sarvan, şunları söyledi: Ustalar ekip arkadaşlarına yapılacak işi bir gün önceden tarif etsin. Kurulumu tekrar söküp yapmak zor olduğu için işleyişle ilgili günde 3 kere denetleme yapın. Sıkacağınız vidayı kaç torkla sıkacağınızı çekinmeden sorun. Buradaki iyi ustalarımızla beraber Avrupa, Balkan ve Arap pazarını hep beraber yapacağız.
#GES #Solar #Elektrik #Antalya