23 Ekim 2017 Pazartesi

Android Hata Bulanalara Ödül Verecek

Adroid'de hata bulanlara ödül verilecek.

Google, Play Store mağazasındaki popüler Android uygulamalarındaki boşlukları keşfeden araştırmacılar için ödüllendirici bir program başlattı.

HackerOne platformunda çalışan Play Security Ödül Programı, Google'ın eklentileri ile sınırlı değildir. Bu nedenle, şirket diğer geliştiricilerin ürünlerindeki hatalar için araştırmacılar tarafından ödeme yapmayı düşünüyor. Ödeme yalnızca popüler programlardaki boşluklarla ilgili bilgi içindir. Ödülün maksimum tutarı 1,000 $ 'dır.

Program 19 Ekim'de HackerOne platformunda başlatıldı. Şu anda, araştırmacılar Alibaba, Dropbox, Dulingo, Headspace, Line, Mail-ru, Snapchat ve Tinder'in 13 eklemesine müdahale etmeye davet edilmektedir. Geliştiricilerin sayısı şimdi sınırlı olmasına rağmen, listenin gelecekte genişlemesi bekleniyor.

Güvenlik açıklarıyla ilgili bilgilerin geliştiricilere verileceği bildirildi. "Google", benzer bir sorun nedeniyle Google Play Store mağazasındaki tüm eklentileri de denetler. Eğer hata diğer ürünlerdeyse, firma üreticilere ücretsiz bilgi sağlayacaktır.