İncir Yersek Sağlığımıza Nasıl Faydalı Olur?
İncir, yaklaşık 15 metre yüksekliğinde bir kırmızı veya ağaç bitkisidir. Her çeşit meyve suyu beyaz renkli sütle toplanır. Sırayla dizilmiş, iri, 3-5-7 dilimli, koyu yeşil renkli, sertyapraklara sahiptir.
Tarihsel verilere göre 5 bin yıl önce Akdeniz kıyısı ülkelerinde ve Yemen'de , oradan Mısır'a, Yunanistan'a ve diğer ülkelerde hasadı yapıldı. Şu anda yaklaşık 600 tür incir biliniyor.
Olgun meyvenin içeriğinde, 12-24% kadar şeker, B1, B2 ve C vitaminleri, karoten, K, Ca, Mg, P, Fe ve diğer mineral maddeler, selüloz,% 1 kadar serbest asit bulunuyor.
İncirler taze meyve, yani, doğal ve kurutulur. Gıda endüstrisinde incir meyvesi, komposto, şekerleme, şeklinde tüketimi yapılır.
İncir meyvesi kalp-damar sistemi hastalıkları, tromboz, kansızlık (anemi) için çok faydalıdır.
İncir yemek için çok faydalıdır. Hızlı sindirebilir,iştah ve sindirimi artırır.
İncir meyvesi sütle pişirip şerbeti çıkarılınca boğazı yumuşatır,diş etini sağlamlaştırır,ağrı yatıştırma özelliği ve vücut ısısının düşürülmesini sağlar. İncirin cevizle karıştırıp yenmesi durumunda ise vücut direncini arttırıyor.
Tarihsel verilere göre 5 bin yıl önce Akdeniz kıyısı ülkelerinde ve Yemen'de , oradan Mısır'a, Yunanistan'a ve diğer ülkelerde hasadı yapıldı. Şu anda yaklaşık 600 tür incir biliniyor.
Olgun meyvenin içeriğinde, 12-24% kadar şeker, B1, B2 ve C vitaminleri, karoten, K, Ca, Mg, P, Fe ve diğer mineral maddeler, selüloz,% 1 kadar serbest asit bulunuyor.
İncirler taze meyve, yani, doğal ve kurutulur. Gıda endüstrisinde incir meyvesi, komposto, şekerleme, şeklinde tüketimi yapılır.
İncir meyvesi kalp-damar sistemi hastalıkları, tromboz, kansızlık (anemi) için çok faydalıdır.
İncir yemek için çok faydalıdır. Hızlı sindirebilir,iştah ve sindirimi artırır.
İncir meyvesi sütle pişirip şerbeti çıkarılınca boğazı yumuşatır,diş etini sağlamlaştırır,ağrı yatıştırma özelliği ve vücut ısısının düşürülmesini sağlar. İncirin cevizle karıştırıp yenmesi durumunda ise vücut direncini arttırıyor.