24 Ocak 2017 Salı

1000 $ Sermaye İle Michael Dell Olmak

1000 $ SERMAYE İLE MICHAEL DELL OLMAK

Michael Dell 1984 yılın da Texas Üniversıtesinde henüz öğrenciyken kampüste Dobie Center’daki yatakhane odasından stoktaki parçalardan üretilmiş IBM-uyumlu bilgisayarlar satmak için sadece 1000 dolar sermayeyle PC’s Limitedi kurar.
Dell kişisel bilgisayar sistemlerini direkt olarak müşterilere satmakla kurmuş olduğu şirketinin müşterilerin ihtiyaçlarının ne olduğunu daha iyi anlayıp bu ihtiyaçlara çözümler üretebileceğini düşünerek ticarete başlar.
Michael Dell işini tam zamanlı yürütebilmek için okulunu bırakır ve tamamen işine odaklanır.

1985 yılın da şirketin kendi tasarımı olan 8 MHz hızında çalışan, Intel 8088-uyumlu işlemcili ilk bilgisayarı ‘’Turbo PC’’ üretir. Dell sistemlerinin ilanını ulusal bir bilgisayar dergisine verir. Müşteriler tarafından sipariş edilen her ünite seçilen opsiyonlara göre özel olarak toplanır. Dell bu şekilde perakende markalarından daha ucuza, bilgisayarı kendilerinin toplamasından daha pratik bir seçenek sunar.
1987 yılında PC’s Limited ilk defa yerinde hizmet programlarını kurar. Şirket İngiltere’de ilk operasyonlarını başlatır. Devam eden dört yıl içinde onbir tane daha uluslar arası operasyon kurulur.

Dell 1988’de şirketin adını ‘’Dell Computer Corporation’’ olarak değiştirir. Dell’in piyasa değeri 30 milyon dolardan 80 milyon dolara çıkar.
1992 yılında Fortune dergisi Dell Computer Corporation’ı dünyanın en büyük 500 şirketi listesine dahil eder. 1999’da, Dell Compaq’ı geçerek ABD’nin en büyük kişisel bilgisayar satıcısı olur.

2003 yılında şirketin bilgisayarların ötesine geçmesini onaylamak için şirketin yıllık olağan genel kurulunda hissedarlar şirketin adının ‘’Dell Inc.’’ a çevrilmesini onaylarlar. Bundan sonra Dell, televizyon, portatifler ve dijital optik disk kutularıyla, multimedya ve ev eğlence pazarına giriş yapar. Ayrıca Dell markalı ev ve küçük ofis kullanımı için yazıcılarda üretir.