24 Ocak 2017 Salı

MICROSOFT’UN BABASI BILL GATES

MICROSOFT’UN BABASI BILL GATES


Bıll Gates ABD’nin Seattle şehrinde zengin bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelir. Gates ailesinin zenginliğini hiçbir zaman bireysel olarak kullanmaz. Gates oldukça dağınık bir çocuktur. Çünkü etrafı toplamak onun için gereksiz bir zaman kaybıdır. Çalışma saatlerini olduğu gibi boş olan vakitlerini de israf etmek istemez.
Gates matematik ve fen alanında çok zeki ve başarılı bir öğrenciydi. Bu nedenle ayrıcalıklı öğrenciler için kurulmuş olan Lakeside erkek okulunda eğitim almaya başlar.
Gates’in 1968 yılında okuduğu okula veliler aracılığıyla toplanan para ile teletype makinasıyla çalışan bir bilgisayar alınır. Gates okula alınan bu bilgisayar sayesinde henüz 14 yaşında çoktan bilgisayar programları yazmaya başlar. Programlamadaki başarısının en büyük sebebi kullanılan yöntemler matematiksel ve mantıksal işlemler kullanılmasıydı.
Ed Roberts’in sahibi olduğu MITS’in yaptığı Altair bilgisayarının basit bir bilgisayar diline ihtiyacı vardır. En basit dil BASIC’dir. Daha önce kimse kişisel bilgisayar için BASIC programı yazmamıştır. Ancak Bill ve arkadaşı Allen bilgisayar a basit aritmetik işlemleri yaptırabilecek bir rutine ihtiyaç duyuyorlardı.
MITS’in sahibi bu durumu pek önemsemez. Fakat henüz bir bilgisayarları olmadığı halde Gates ve Allen Altair bilgisayar için 8800 BASIC’i geliştirirler. Ve böylece adı Microcompüter Software yazılım kelimesinden türetilen MICROSOFT doğar.
1975’te Bill ve Allen yapmış oldukları BASIC için Microsoft olarak ilk anlaşmalarını yaparlar.

Bill 1977 yılının Ocak ayında sebebini ailesinin dahil bilmediği eğitim aldığı Harvard Üniversitesini terk eder. Çünkü Bill Microsoft’un kendisine ihtiyacı olduğunu düşünür.

İlerleyen zamanlarda Gates ve Allen Microsoft’ta kişisel bilgisayarın ön plana çıkmasına yardımcı olurlar. Takip eden 20 yıl içerisinde Bill ve Allen yoğun çaba,azim ve mikemmel ticaret zekalarıyla Microsoft’u kırktan fazla ülkede daha da gelişen oldukça başarılı bir şirket haline getirir. Şu anda miktarını bile tahmin edemedikleri büyük bir servete sahipler. Böyleyken bile hala bu serveti daha fazla arttırmak için son hızla çalıimaya devam etmektedirler.