31 Ocak 2017 Salı

E-Mail' in Yoksa Sende Yoksun Dediler... Okuyalım...

E-MAIL’I OLMAYAN İŞ ADAMI


İşsiz bir adam, temizlik işçiliği yapmak için Microsoft’un kapısını çalar. İnsan kaynakları bu adamla bir ön görüşme yapar. Ardından temizlik testine tabi tutarlar. Test sonucunda işe alındığını ancak e-posta göndereceklerini söylerler. Fakat adam kendisinin bir e-mail adresi olmadığını söyleyince insan kaynakları onun için üzüldüklerini çünkü eğer e-mail’i yoksa , kendisinin de var olmadığını var olmayan bir insanın işe alınamayacağını söylerler.
Adam çaresizlik içinde cebinde ki son 10 dolarla buradan ayrılır. Çıkışta bir markete uğrar ve oradan 10 kiloluk bir kasa domates alır. Domatesleri kapı kapı dolaşarak 2 saat içinde sermayesini ikiye katlar. Aynı gün içinde bu işlemi birkaç kez tekrar eder ve akşam evine gittiğinde cebinde sabah 10 doları varken şimdi cebinde 60 dolar vardır. Ve böylece her gün cebindeki parayı bu şekilde çalışarak üçe dörde katlamaya başlar. Adam bu şekilde çalışmaya karar verir çünkü sonuçtan oldukça memnundur.
Adam bir süre sonra kendisine bir el arabası satın alır. El arabasını kamyon takip eder. Böyle böyle devam ederek bir çok araçtan oluşan bir nakliye şirketi kurar.
Aradan beş yıl geçer. Adamımız Birleşik Devletlerin en büyük gıda nakliye şirketlerinden bir tanesinin sahibi olur.

Adamımız ailesini ve kendi geleceğini garanti altına almak için hayat sigortası yaptırmaya karar verir. Bunun için bir sigorta şirketini arar. Konuşma sonunda kendisine uygun olan planı seçer. Bunun üzerine sigortacı kendisine teklifi gönderebilmek için adamdan e-mail adresiniş ister.  Fakat adam ne yazıkki kendisisnin bir e-mail adresi olmadığını söyler. Sigortacı bu duruma çok şaşırır. Çünkü e-mail adresi olmadan bu hanedanlığı nasıl kurduğunu merak eder ve şöyle der; Hayret, e-mail’iniz olmadan bu hanedanlığı kurdunuz. Düşünün, ya bir de e-mail adresiniz olsaydı kimbilir ne olurdunuz? der. Adam bunun üzerine kısaca düşünür ve şu inanılmaz cevabı verir; Microsoft’ta temizlikçi olurdum.