25 Ocak 2017 Çarşamba

Ünlülerin Hesaplarını Çalan Hacker’ a Hapis Cezası : Icloud Bombası

Ünlülerin Hesaplarını Çalan Hacker’ a Hapis Cezası

Ünleri kendi ülkelerinin sınırlarını aşmış sanatçıların hesaplarına gizlice sızarak onların mahrem/gizli bilgilerini çalan Edward Majerczyk'e mahkeme kararı ile 9 ay hapis cezası verildi.

BBC'de yer bulan habere göre, aralarında “açlık oyunları” filmi ile ünlü olmuş ABD’li oyuncu Jennifer Lawrence'ın da bulunduğu ünlü simaların internette kişisel hesaplarına sızarak gizlice bilgilerini çalan 29 yaşındaki Edward 9 ay hapis cezasına mahkum edildi.
Edward Majerczyk, bir kimlik avı sistemi oluşturmak ve kurbanlarının internet üzerindeki kullanıcı ID’lerini ve Password’lerini ele geçirmekle suçlanan, adı açıklanmayan bir ünlünün ise özel fotoğraflarını internet üzerinde paylaşmak nedeniyle 4 bin 900 pound tazminat cezası almıştır.
Edward Majerczyk, geçen sene bilgi/bilişim hırsızlığı için korumalı bilgisayara yasal olmayan yollarla erişmek suçundan yargılandığı mahkemede hakime suçunu itiraf etmiş ve mahkeme belgelerinde ise mağdurların isimleri yer almamıştı.
Bilinen simaların aralarında ABD'li oyuncular bunlar; Jennifer Lawrence, Kirsten Dunst ve model Kate Upton'ın bulunduğu ünlü kişilerin özel/erotik fotoğrafları 2014'te internet üzerinden paylaşılmıştı. “Icloud BOMBASI DİYORUZ “

Edward Majerczyk'nin avukatı Thomas Neddham ise olayı daha az suçlu göstermek adına müvekkilinin depresyonda olduğunu ve bu teşebbüsün sebebinin bu olduğunu iddia etmişti.

Bilindiği üzere icloud sızması ile apple firması da büyük sıkıntılar atlatmıştı. Firmaya olan itibar yerle bir olmuş bir çok kullanıcı bu sitemini apple ı protesto ederek göstermişti.