24 Ocak 2017 Salı

Yemek Yerken Ortaya Atılan Fikir : Twitter

Twitter'ın İlginç Hikayesi


Twitter Jack Dorsey tarafından geliştirilerek 2006 yılın da popülaritesi gittikçe artarak hızla yayılmıştır.ABD’de ‘’internet dünyasının SMS’’ i olarak ifade edilir.
Twitter 14 arkadaşın çabaları ile hayatımıza girmiştir. South Park, Fransisco’da birlikte çalışan bu 14 arkadaş topluca yedikleri bir yemek sırasında kurucularından birisi olan Jack, SMS yoluyla küçük gruplara o anda ne yaptıklarını anlatabilecekleri bir proje fikrini ortaya atar.

14 Arkadaş bu fikri aralarında o esnada tartışıp geliştirirler. Bu fikir Twitter’ın temelinin oluşmasını sağlar. Yemek esnasında ortaya atılan bu fikir günümüzde tüm dünyaya ulaşır.

Yapmaları gereken tek şey nerde hangi ortamda ya da mekan da olurlarsa olsunlar yaptıkları şeyi yazıp mesaj olarak cep göndermektir. Bu fikir üzerinden bir prototip oluştururlar. Jack’in bu fikri katıldıkları yarışmada birinci olur.
Oluşturdukları ilk versiyon tamamen web tabanlıdır. 21 Mart 2006’da bu projesi hayata geçirilerek yayına başlar. İlk mesajı ise kurucu ekipten ‘’#38’’ mesajıyla Dom atar.


Twitter’a bir simge arayışına girerler. Kuş seslerinden yola çıkarak konuşmayı çağrıştırdığı için kuş logosunu seçerler. Logo da yer alan meşhur kuş’un cinsiyeti erkektir ve ismi de Larry’dir.