10 Ekim 2017 Salı

13 Ekim Cuma Günü Dünya'da Manyetik Bir Fırtına Başlayacak

Manyetik bir fırtına, elektronik cihazların, özellikle iletişim ekipmanının çalışmasında arızalara neden olabilir ve aynı zamanda antropojenik kazalar riskini artırır

13 Ekim Cuma günü Dünya'da manyetik bir fırtına başlayacak ve 14 Ekim'e kadar sürecek. Bu, Salı günü hava merkezi "Phobos" da bildirildi.

"Dünyanın önümüzdeki günlerinde güneş rüzgarının yeni bir bölümüne ulaşacağız ve bu da 13-14 Ekim tarihleri ​​arasında beklenen başka bir manyetik fırtınaya neden olacak. Aynı zamanda 11-12 Ekim'de ve 15 Ekim'de Dünya'nın manyetosferinin çileden çıkması bekleniyor "dedi.

Hava merkezinde uyardı gibi, manyetik fırtına elektronik cihazların bir arıza, özellikle, iletişim araçlarının yanı sıra insan yapımı kaza riskini artırır neden olabilir. Buna ek olarak, bu gibi olgular artmış meteosensitiviteye sahip insanlara rahatsızlık verebilir.

Dünya üzerindeki manyetik fırtınalar, 6 Eylül'de Güneş'teki bir dizi güçlü parlama sonrasında Dünya'nın ilk güneş patlaması patlamalarına ulaştığında başladı.

Güneş'teki bir dizi salgın 4 Eylül'de başladı. Önce 6 Eylül'de beş kez küçük yanıp sönüyor, ardından iki daha güçlü parlama görülüyor. 7 Eylül gecesi ve gece 7 Eylül günü, sekiz Eylül - iki Eylül 10 daha kaydedildi, ardından başka bir güçlü salgın patladı. Bilim adamları, Dünya'dan gelen güneş diskinin görünür kenarının ötesinde parlama üreten güneş lekelerinin ayrılması nedeniyle sonuçlarını beklemekte olan bir dönemde yaşandı.