10 Ekim 2017 Salı

Tokyo Elektrik Gücü (TEPCO)



"Fukushima-1", şirket Tokyo Elektrik Gücü (TEPCO) ve Japon hükümeti kazadan sorumlu ve bunlar zararlar için tazminat talep edebilir. Reuters'in Kyodo'ya göndermede bulunduğu gerekçesiyle bu kararı Fukushima eyaletindeki bölge mahkemesi tarafından aldığı bildiriliyor. Mahkeme, çoğunlukla vilayet sakinleri olmak üzere yaklaşık 3.800 başvurucu üzerinde dava açmayı düşünüyor.

Bu, Japonya'nın farklı mahkemelerinde açılan 30 benzerinin en büyük grubu davası.

yıkıcı deprem hasarlı nükleer santral "Fukushima-1" tsunami sularına ile sular altında 11 Mart 2011 Japonya kıyılarında meydana geldi. İstasyonun reaktörleri arızalı soğutma sistemlerine sahiptir. Nükleer santralleri çevreleyen bölgeler ve Pasifik Okyanusunun suları radyoaktif maddelerle kirlenmişti. Fukushima'daki nükleer felaket, Çorabın emisyonlarının% 15'i olan radyonüklidlerin toplam salım tarihindeki ikinciydi.

Tokyo'da 2017 yazında Tepco şirketinin üç eski yöneticisinin davası başladı. Büyük bir tsunami olayında istasyonun sızması olasılığı konusunda uyarıda bulunmalarına rağmen, güvenlik sağlamak için gerekli önlemleri almadıkları gerekçesiyle suçlandılar. Yönetim TEPCO Tsunehisa Katsumata ve şirketin 66 yaşındaki Sakae Muto eski başkan yardımcısı ve 71 yaşındaki Ichiro Takekure kurulu suçlanan 77 yaşındaki eski başkanı suçsuz olduğunu iddia: onlar tsunami kapsamını tahmin ve tsunami ölçeğini tahmin edemedi posledstviya.ni uyarmak olamazdı ve sonuçları önlemek.