14 Ekim 2017 Cumartesi

Balkabağının İnsana Faydaları

Balkabağı çok eski zamanlardan bir gıda ürünü olarak kullanılır. Önce Avrupa'ya, ardından Rusya'ya getirildi
Kabak, en iyi diüretik bitkilerden biridir. Bunun nedeni, potasyum, potasyum, C vitamini, B. varlığıdır. Meyve suyu vücut tuzlarını doldurur, kan basıncını düzenler.
Birçok demir tuzu, şeker, karoten, protein içerir. Balkabağında bulunan E vitamini vücudun yaşlanmasını yavaşlatır, ciltte kırışıklıkların ve yaşlanmanın oluşmasını engeller. Öğrencilerin karoten havuçtan 5 kat fazla olması nedeniyle balkabak su içmeleri önerilir.
Diyetolog T vitamini balkabağında çok popülerdir. Bu madde, ağır yiyeceklerin sindirimini geliştirir ve obeziteyi önler. Kabak, demir içeren sebzeler listesinde de liderdir.
Erkeklerin cinsel yeteneklerini arttırmalarına yardımcı olduğuna inanılıyor. Herkes tohumların solucana karşı mükemmel bir araç olduğunu bilir. Bu amaçla sabahları temizlenmiş tohumlar yenmelidir. Buna ek olarak, kabak aşağıdaki avantajlara sahiptir:
- Uykusuzluk durumunda balta 50 g kabak veya 1/3 bardak kabak unu eklenir;
- Günde 2 defa yutkunma ve karaciğer hastalığı durumunda, 1/2 kg kabak veya meyve suyu alınır;
- Kalp hastalığı ve ödem durumunda her gün ½ su bardağı kabak suyu alınır;
- Yanıklar sırasında taze sıkılan balkabağından ısınmak iyi sonuçlar verir;
- Bağırsak solucanı sırasında sabah 80-100 g saf balkabağı tohumu iyi yenir ve 1 saat sonra 1-2 kaşık tentür yağı tüketilir.