14 Ekim 2017 Cumartesi

Bamyanın İnsan Fizyolojisine Faydaları

Bamya (Latince Abelmoschus esculentus, eskiden Hibiscus esculentus olarak bilinir), güveler ailesine ait egzotik ve uzun ömürlü bir bitki türüdür.

Kimyasalların kaybı için birçok yararlı özellik vardır. Bamya, ferahlatıcı ve canlandırıcı besin olarak kullanılması önerilir. Hamile ve emziren kadınların diyetlerine folik asit eklenmeleri için eklenmesi önerilir.

Bamya'nın Özellikleri

Son zamanlarda, bir grup uluslararası bilim insanı, obezitenin diyabet tedavisinde çok yararlı olduğu sonucuna varmıştır. Bu bitkinin gıdalarda düzenli kullanılması, tehlikeli bir hastalığın oluşumundan sorumlu genlerin davranışını değiştirebileceği keşfedilmiştir. Araştırmalar, gelecekte omurgalı bitkinin diabetes mellitusun hazırlanması için ana madde olarak kullanılacağını gösteriyor. Bununla birlikte, kasaplardan hazırlanan özel ilaçlar bulunmamakla birlikte, su ile karıştırılarak herhangi bir ilaç, insülin kullanmadan kandaki şeker seviyesini düşürmek mümkündür. Çalışma, lif içeriğinin yüksek olması nedeniyle, şeker bağırsaktaki şekerlerin emilimini yavaşlatır.

Bamya Suyu Nasıl Hazırlanır

Bu amaçla, sakız bütün gece suda kalmalı ve ertesi sabah aynı içmelidir. Bamya, başta bağırsak kanseri gelişimine bağlı olarak kanser gelişim riskini azaltabilir. Bamy su kaynaklı su depresyonu azaltır. Bu bitki, bazı akciğer hastalıklarının, boğaz ağrısının, mide ülserlerinin inflamasyon içerdiği için olumlu etkileri olabilir.

Bu nedenle, bu keşif sayesinde birçok insan insülin bağımlılığından kurtulacak ve diyabet için daha kolay olacak.