14 Ekim 2017 Cumartesi

Soğuk Algınlığından Birkaç Günde Kurtulmak

Havaların keskin soğuması organizmada birçok hastalıklara ve rahatsızlıklara neden olur. Bu vakalar bebekler ve daha genç çocuklarda daha sık görülür. Çoğu ateş, öksürük ve ateş taşır. Bu soğuk aylarda enfeksiyon ve virüslerden korumak için ebeveynlerin nelere dikkat etmelidir?

Soğuk havalarda çocuklarda bazı bulaşıcı hastalıkların görülme riski yükselmiş olur: "Çocuk vücudunda yay feslinden sonbahar mevsimine geçerken genellikle, keskin hava değişiklikleri sırasında bağışıklık düşer ve kolayca virüs ve bakteriyel enfeksiyona yoluxurlar. Özellikle bahçe ve okula giden çocuklar günlerinin çoğunu kapalı ortamda geçirdiklerine göre, bu durum daha da büyük, çünkü enfeksiyonlar ve virüslerin kapalı ortamlarda yayılması daha olası. "

Doktorlara göre, bu sırada çocuklarda akut enfeksiyöz hastalıklara da rastlanmaktadır: "Özellikle koksaki, suçiçəyi virüsü olur. Aynı virüsün belirtileri yüksek ateş, halsizlik, daha sonra səpkidir. Sepkiler daha çok kaşınan ve rahatsız eden sepkiler. Bu hastalıklardan da korunmak için sağlıklı çocukları hasta çocuklarla kontaktdan korumak gerekir. Bu şekilde genellikle çok yayılan salgın halini almış bazı bulaşıcı hastalıklardan çocuğu korumak olur. Akut bulaşıcı hastalıkların özel tedavisi yoktur, sadece semptomatik tedavi yapılır. Çocukta komplikasyonların olmaması için doktor kontrolünde olmalıdır. kaşıntıyı almak için de antihistamin ilaç preparatı kullanılabilir olabilir. Bu virüslü enfeksiyonlar sırasında çocuğa bol sıvı verilmelidir. Burun tıkanıklığını gidermek için deniz suyu damlaları ile burunu yıkayarak açık tutmak gerekir. Ayrıca çocuğa bol vitaminli gıdalar verilmelidir. İştahsız çocukları ise beslenmeye zorlamak olmaz. Onların kendilerinin yemek istemesini bekleyin ".

Bu virüsleri bulaştırmamak için, çocuklar açık havada mümkün olduğunca yüksek olmalıdır. Pencereler açıldıkça oda sık sık değiştirilmelidir. Ebeveynler, hasta çocuklarını mümkün olduğunca bahçeye veya okula göndermemelidir. Evde tedavi edilmelidirler. Eğer çocuk hasta halde bahçeye, okula giderse, koruyucu tənziflərdən, maske kullanılmalıdır: "Hastalık hallerinde ateş varsa, qızdırmasalıcı ilaçlardan kullanılmalıdır. Burun damlası, boğaz spreylərindən kullanabilirler. Virüs aleyhine özel bir tedaviler yoktur. Eğer komplikasyonlar varsa, doktor kontrolünde bir takım ilaçlar ile tedavi edilmelidir. İstenilen tür virüs enfeksiyonları, bakteriyel enfeksiyon ile ağırlaşmaq olabilir. Örneğin, üst solunum yolunun enfeksiyonu varsa, bu, rinitə, pnevmaniyaya, sinusitə ve sair geçiyor. Bazı virüsler var ki, beyne etki ederek, menenjit oluşmasına neden olur . mide- bağırsak enfeksiyonları çocuklarda ağırlaşarak, barsak kanamalarına ve ishale, susuzlaşmaya yol açabilir ".

Çocukları mümkün olduğunca hasta kişiyle temastan uzak tutmak önemlidir. Çünkü her hangi virüs enfeksiyonu onlarda kolaylıkla ağırlaşma verebilir: "Bu nedenle bebekler mutlaka doktor kontrolünde olmalıdır. Çocukları evde doğal yöntemlerle tedavi etmek kesinlikle doğru değil. Bu, bir takım hasara yol açabilir. Bir de en önemlisi, bebeği anne sütü , çünkü anne sütündeki çocukları koruyan maddeler var "dedi.

"Bu vitaminleri somut olarak herhangi vitaminin eksikliği sırasında doktorun tavsiyesi ile verilebilir. Yerli-yersiz vitamin komplekslerinden kullanarak hem hastalıklardan korumaz, hem de çocuklarda bir takım alerjik tepkiler verir. Çocuklara zorla belli bir preparatı vermek onlarda psikolojik rahatsızlıklara yol açıyor. Yani vitamin preparatlarının herhangi bir hastalıklara karşı koruyucu, bağışıklık güçlendirici etkisi kanıtlanmış edilmemiştir.

Ayrıca, çocukta herhangi virüs enfeksiyonu belirtisi bulursa doktor tavsiyesi olmadan gidip antibiyotik veya güçlü ilaçlar alınmamalıdır. Dengeli beslenme olmalıdır. Çocuğun besin rasionunda olabildiğince proteinler, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, meyve, sebze olmalıdır. Sıvı ayarı arttırılmalıdır. Mümkün olduğunca yapay şekerler, karbonhidratlardan, organik olmayan besinlerden uzak durulmalıdır. Haftada en az 2-3 kez balıkçılık ürünleri kullanmalıdırlar. Hayvan eti ve et ürünleri de gıda rasyonunda olmalı, bu nedenle demir eksikliği. Demir eksikliği çocuklarda bağışıklık düşmesine, genel halsizliğe, hastalıklara karşı direncin azalmasına yol açıyor "