31 Ocak 2017 Salı

Walt Disney Kimdir?

Walt Disney Kimdir?

Walt Disney, 1901 yılında Amerika’nın Chicago kentinde dünyaya gelir. Ailesi oldukça fakir ve babası’da çok hastadır. Fakat annesi oğluna çok güveniyordur. Öyleki Disney bir şekilde bir iş bulup ekmek parası çıkarabilir.


Disney’in belli bir mesleği yoktur. Bu nedenle iş bulmakta oldukça zorlanır. Başvurduğu bir çok işlerden kabul görmez. Sadece gazete satıcılığı ve ambulans şoförlüğü gibi geçici işlerde çalışır. Bu arada babasının durumu gittikçe kötüleşmektedir. Bir süre sonra hayatını kaybeder. Disney bu durumdan kendini sorumlu tutmaktadır. Çünkü eğer kendisi yeterli para bulabilseydi babsına daha iyi bakım sağlayabilirdi.



Disney’in uzun bie aradan sonra gözüne bir ilan ilişir. İlan’da ki bedava sanat kurslarına kayıt yaptırır. Bu kurslar da zaten yetenekli olan Disney kendisini daha fazla geliştirir. Bazı ajanslara çizgi filmler çizer fakat para kazanamaz. Bunun üzerine Disney Hollywood’a gitmeye karar verir.

Disney Hollywood’da da istediğini bulamaz. Hala meteliğe kurşun atmaktadır. Parasız kaldığı günlerden bir gün geceleri çalıştığı depo da minik bir fare görür. Disney bu fare yi gözlemlemeye başlar.O na ekmeğini verir. Dakikalarca farenin sergilediği hareketleri izler. Fare’nin dans eder gibi hareketler yapması Disney’in dikkatini çeker ve bu durum ona ilham verir. Bu fareyi öizimlerle kağıda dökmeye karar verir.


Bugün dünyanın sevgilisi haline gelen Mickey Mouse böyle bir gecede meydana gelir. Bu da Walt Disney’in artık ünlü ve zengin bir adam olmasını sağlar.