8 Ekim 2017 Pazar

Girişimcilik Adına Yaşanan Problemler

Bu ülkedeki girşimcilik adına en büyük problemlerden bir tanesi ;


Başkaları girişimcilikten kazanıyor iken bizim girişimcilerden kazanıyor olmamızdır. O yüzden dikkat edin hep girişimcilerin eksiklikleri konuşulur. Güne başlarken etkili sunum hazırlama teknikleri , öğleden sonra ikna etme toplantıları nasıl düzenlenir ? İkindi vakti yabancı dil eğitimi. Tüm bu eksiklikler yüze vurularak bunlar olmadan işe başlanamaz fikrini aşılayıp, özgüveni paramparça ederek ,gün sonunda da girişimcilere ''paldır küldür gir işe ,düşünme’’ denir.
Her ticaret bir hazza dayandığı için girşimcilik hazzı da bu ülkede ticarete kurban gitmektedir. Girişimcilik ile ilgili eksiklikler ; hakkınızı nasıl koruyacağınız? kendinizi nasıl koruyacağınız? fikrinizi nasıl koruyacağınız? vb. pek konuşulmaz.
Bu ülkede girişimcilerin yanında olduğunu söyleyen mentorun , yatırımcının %90’ı size nasıl yaklaştığını size bir örnekle açıklayayaım ; Gideceğiniz bir yere nasıl gideceğinizi bilmeden taksi şöfürüne muhtaç olduğunuzda , şöförün ‘’navigasyon açalım’’ demek yerine ‘’eğer gitmek istersen bu yolları ezberlemelisin.’’ demesi ve bu söylemde hem seni düşündüğünü sana inandırarak hem de senin paranı alarak asıl onlar sana girişeption yapmışlarıdır.Hem de sen onları hunharca alkışlarken.
Kulağınıza küpe olsun derim ; Bir abim demişti ’’ bu ülkedeki melek yatırımcı değil şeytan yatırımcı’’ diye.
Son zamanlarda ‘’fikir bir şey demek değildir.Ekip herşeydir.’’ mottosunu işlemeye çalışıyorlar. Bunun nedeni de size fikrinizi açın ki oradan alabildiklerimizi alalım.Bu ülkede 1 günlük startup etkinliğine giriş ücret 2.000,00 TL civarında evet doğru ikibin türk lirası. Bunu yapmalarını yadırgalayamayız tabii , ticaret anlayışı ama girişimcilik gibi hayalleri ağır olan bir konu da bunları bilmek insanı kahrediyor.
Ben bu konuda sorumlu olan herkese ,her kuruma bedduamı buraya bırakarak sevgilerimi sunuyorum.
Saygılar,