14 Ekim 2017 Cumartesi

Hapşırmak Vücutta Nasıl Bir Reaksiyona Sebebiyet Verir?

Hapşırma, kişinin kendisinden bağımsız olarak ağız ve burun tarafından kısa sürede havanın hızlı bir şekilde serbest bırakılmasıdır. Bu sırada, boynun kasları sıkışmakta, ses telleri sıkıştırılmakta ve basınç oluşturulmaktadır. Güçlü bir basınç sonucunda hava dışarıya iletilir. Burun sinir uçlarının tahrişi sayesinde hapşırma önemli bir işlemdir. Hapşırma sırasında burun boşluğundaki mikroplar dışarı çıkar. Kesim şu saatlerde gerçekleşebilir:
- soğuk zaman
- alerjik hastalıklar
- Sıcak ve soğuk havayı değiştirirken.
 burun insanları havaya sokmada önemli bir rol oynayan bir organtır. Burun vücuda girmeden önce sıcak veya soğuk havanın düzenlenmesinde önemli bir rol oynar. Buna ek olarak, burun birçok hastalığın vücudun vücuda girmesini dış ortamı engellemesini engeller. Burnun iç duvarı kan damarları ve sinirler bakımından zengindir. Bu da, koruyucu bir işleve sahiptir.
Hava ve çiçek polenlerin, makyaj kokusu, çiçeklerin kokusu burundaki sinir uçlarını qıcıqlandırır ve biz hapşırarak yabancı cismi orqanizmimizə girmeye yapmayız. Hapşırma, umursamadığımız bir şeye karşı bir tür protesto.
Bazı bilim insanları beyin hücrelerinin hapşırma anında işlev görmediğini söylüyor. Böylece tıp tarihinde, uzunca bir süredir zulüm görmüş insanlar bulunmuştur.