14 Ekim 2017 Cumartesi

Seste Kısılma Neden Olur

Titreşim, gürültü ve ses değişikliği çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir. Seslerdeki değişiklikler bazen ciddi bir hastalığa işaret edebilir. Bu nedenle, böyle bir zamanda bir doktora danışılması gerekir. Sesi ihlal etmek, aşağıdaki hastalıklara neden olabilir:
1. Laringitis, soğuk algınlığı süresince ses dalgalarında bir bozukluktur. Bulaşıcı hastalıklar sırasında ortaya çıkar. En sık üst solunum yolu hastalıklarında görülür.
2. Kutuplar direkler olsa bile ses değişir. Polipler genelde iyi olur ve öksürük kan aldığında kendisini yutar.
3. Midenin reflü hastalığı sırasında ses değişikliği meydana gelebilir. Reflü hastalığında, midede asidite kötüleşir ve asitli tüp ve boğazın yanması hissedilir. Bu nedenle seste bir değişiklik olabilir. Reflü hastalığı olan insanlar baharatlı, asitli yiyecekler, tatlılar ve koyu renkli içecekleri tüketirken, hastalık belirtileri artar.
4. Sigara içenlerde de değişiklikler meydana gelebilir. Bu sigara toksinlerin ses tellerine olan hasarından kaynaklanıyor.
5. Ses kabloları felç olduğunda, ses sinir bozucu ve kişi konuşamıyor.
6. Kanserli yaralar ve boğazlar söz konusu olduğunda, hastanın sesi zayıflar ve hatta tamamen kesilir.
Her vakada, bir doktora danışılmalı ve ses patolojilerinin neden olduğu patolojinin nedeninin ortadan kaldırılması gereklidir.