13 Ekim 2017 Cuma

JinkoSoların HC Serisi Verimi Arttırmayı Başardı



Çinli güneş enerjisi üreticisi JinkoSolar'ın CEO'su Kangping Chen, şirketin güneş enerjisi teknolojisi geliştirme, half-cut (yarım-hücre) güneş pillerinin etkinliği ve PV endüstrisinin geleceği hakkında pv dergisine konuşuyor.
Bize JinkoSolar'ın half-cut ürün Serileri hakkında biraz bilgi verir misiniz?
Kangping Chen: HC Serisi, yarı hücre tasarımını farklı mevcut hücre teknolojisini birleştiren bir üründür. HC Serisi, polikristalin modüllerin güç çıkışını 285 Wp'ye, monokristal modüllerin 295 Wp'ye ve monokristal PERC modüllerini 320 Wp'ye yükseltiyor. HC serisi, yarım hücreli olmayan konvansiyonel muadillerine kıyasla panel başına 10Wp'lik bir artış sağlar ve pazar standardından yaklaşık 5Wp daha fazla enerji üretir. Biz half-cut ürünlerin GW ölçekli seri üretimini gerçekleştiren ilk firmalardan biriyiz. 2018 yılına gelindiğinde, HC serimiz, 60 hücreli bir monokristal panelin güç çıkışını 330Wp'ye çıkaracaktır.
Yarı kesilmiş hücrelerin sunduğu başlıca avantajlar nelerdir?
Birincil avantajlar güç artırımı ve üstün fiyat performansı, böylece benzeri görülmemiş fiyat-performans oranları sunuyor. 290-300 Wp'lık 120 half-cut hücreli (60 normal hücre yarıya kesilmiş) mono modül, ana monokristal PERC modülünden daha yüksek bir performansa sahiptir ancak daha uygun fiyatlıdır. Buna ek olarak, HC serimiz, bağlantı noktalarında gelişmiş güvenilirlik ve performans oranı sağlayan hotspot'u en aza indirme ve daha fazla gölgelik toleransı özelliğine sahiptir. HC serisinin aynı zamanda anti-PID özelliği de yüksektir.
Ve yarı hücreli teknolojinin tüketici yararları nelerdir?
Yarı hücreli tasarım standart hücrelerin verimliliğini arttrmayı sağlar. Modül çıktısını 5-10 W arttırmanın yanında çok fazla ek maliyet çıkarmaz. Bu, müşterilerin güç çıkışından ödün vermeksizin uygun maliyetli çözümlerin keyfini çıkarabileceği anlamına geliyor.

Editör: Necmettin Ükünç