10 Ekim 2017 Salı

Yenilebilir Robotlar

Lozan, İsviçre'deki Federal Politeknik Okulu'nda Intelligent Systems Labs üreticileri, gelecekte tıbbi alanda kullanılabilen ilk "yenilebilir" robotu yarattı.

Yıllarca, yumuşak robotik doktorlar ve mühendislerin ilgisini çekmektedir. Bu esnek cihazlar, doktorlara küçük operasyonları yürütmelerine veya ihtiyaç duydukları vücuda ilaç vermelerine yardımcı olur. Daha sonra, robotun hastanın gövdesinden çıkarılması veya orada bulunmasına izin verilmesi gerekir. Bununla birlikte, bu yaklaşım yaygın bir şekilde yaygınlaşmamıştır. Gerekli konuların uygulanmasından sonra vücutta çözülen "yenilebilir" bir robotun daha etkili bir yöntem olduğu düşünülmektedir.

"yenilebilir" cihazın hazırlanması için jelatin ve gliserin kullanıldı. Üreticiler robotun manipülatörler ve düzenleyiciler, piller ve diğer bileşenleri dahil tüm ayrıntılarının vücut için güvenli ve güvenli olduğunu söylüyorlar.

Bilim insanları, gelecekte daha işlevsel ve küçük robotlar üretebileceklerine inanıyorlar. Bu robot tamamen sindirecek ve çeşitli bileşenlere ve vitaminlere katkı maddelerinin ilave edilmesine izin veren alerjilere neden olmaz.

Bununla birlikte, bu tür robotları yemek henüz mümkün değil. Üreticilere göre, bu robotların lezzeti oldukça tatsız. Sorunun, çilekli veya karpuzlu "yenilebilir" robotlar üreterek çözülmesi bekleniyor. Bu noktada "yenilebilir" robot satmak mümkün olacak.