10 Ekim 2017 Salı

Kalp Krizini Azaltmak İçin Ne Yapmalıyız?

Kalp krizi sayısındaki artış, bir hastalık olmasa da bir çok hastalığın semptomudur.

Taşikardi fizyolojik ve patoloji de olmak üzere iki gruba ayrılır. Patolojik taşikardi esas olarak kardiyovasküler sistem hastalıklarında görülür. Fizyolojik taşikardi sırasında kalp-damar sisteminde hastalık gözlem yapılmıyor, dış ortam faktörlerinin etkisi oluşur ve kalp döyüntülerinin artmasına neden olan faktör ortadan kalktıktan sonra nabız normalleşir.

Stres ve gerginlik, alkol, kafein olan "enerji" ve diğer içeceklerin alımı, azhereketli yaşam tarzı veya aşırı fiziksel yüklenme, sigara içme, aşırı terleme, hormonal ve kilo vermek için kullanılan iştahakəsici preparatların kabulü kalp döyünməsinin artmasına neden olan faktörler olarak bitti. Artan vücut ısısı aynı zamanda taşikardiye neden olur, 1 derece sıcaklık artışı 10 puan artar.


Kalp atışını düzenlemek için çeşitli tarifleri kullanabilirsiniz.

10 baş sarımsak sürtgecden yapılır, üzerine 10 adet limonun suyu ve 1 kilogram bal ilave edilir, 1 hafta cam kapta karanlık yerde saklanır. Sabahları 2 çorba kaşığı bal yırtılıncaya dek ara vermeden günde bir kez alınır.

Emallı tencereye 1 bardak su dökülüp kaynatılır ve üzerine 1 çay kaşığı xoruzgülü eklenir, 3 dakika kaynatılır, 20 dakika dəmlənilir, süzülür, günde 3 kez 1 çorba kaşığı alınır.

1 çorba kaşığı damocyte'ye 1 fincan kaynar su ekleyin ve 1 saat beslenir, filtrelenir. Şurubu birkaç damla nane nane biber ve 1 çay kaşığı bal ekleyin. Tedavi süresi bir ay sürer.

Heresinden yarım çorba kaşığı kuşburnu ve alıç meyveleri, damotu otu ve yeşil çay karıştırılır, üzerine 1 bardak kaynar su ilave edilerek demlenir. Demlenmiş çay gün için bir çay olarak kullanılır.

Aynı miktarda haşhaş, yonca, salatalık yaprağı ve papatya çiçekleri karıştırılır. Karışımdan 1 çorba kaşı üzerine 1 bardak kaynar su ilave edilir, 20 dakika demlenir, soğutulur, süzülür, gün içinde kabul edilir.

Lavanta, okaliptüs, kekik, bedrenc, biberli nane, adaçayı, çam, muskat cevizi, karanfil ve anason uçucu yağlar heresinden 10 damla alınarak koyu renkli cam kapta karıştırılır. Karışımdan 3 damla cep desmalına damızdırılır, tutmalar sırasında havlu buruna yaxınlaşdırılaraq nefes alınır. Nefes alma süresi nefes iletiminden 3 kat daha az olmalıdır.

Lahanalar yeşil renkte, yıkanmış, mantarlanmış ve kabuktan filtrelenmiştir. Günde 3 fincan günde 0.5 bardak.

1 su bardağı un üzerine 2 su bardağı su ilave edilir, 2 hafta beslenir, filtrelenir. 15-20 damla 30 ml su ile karıştırılır. Tedavi süresi 1 aydır.

Heresinden 250 gram kuru üzüm, kayısı kurusu, erik kurusu, ceviz ve 1 adet kabuğu ile birlikte çekilmiş limon karıştırılır, üzerine 300 ml sıvı bal ilave edilir. 1 çorba kaşığı günde 3 defa alınır.