10 Ekim 2017 Salı

Soğuk Algınlığı İçin İçilen Çaylar

Soğuk algınlığı düşük sıcaklık, soğukların organizmalar üzerindeki etkilerinin sonucudur. Aslında, belirli bir nozokomiyal ünite olarak hastalıklar arasında ayrım yapmaz, aynı zamanda çeşitli enfeksiyonların ve enflamasyonun gelişimini uyarır. Özellikle grip, paraqrip, adenovirus, herpes, göyöskürək, stafilokok ve pnevmokok enfeksiyonları nezle sırasında daha sık baş kaldırıyor.

Soğuk algınlığı tedavisinde en etkili yöntemlerden biri, merhem ve şerbet yerine bol miktarda sıvı olmasıdır.

Başka hiçbir komplikasyon yoksa, doktor fizyoterapisti Esmira Zeynalova, soğuk algınlığı evde tedavi edilebileceğini söylüyor. Çok fazla çay içmek ya da demlemek vücuttaki toksinleri çabucak yok eder. Tedavi edilecek sıvı, vitaminlerden zengin olduğunda daha iyi olur.

Doktor terapist birkaç soğuk nehir hazırlama prosedürü hakkında bilgi verdi. Ona göre, bu alandaki en iyi yollardan biri top-limon çayı. Bu amaçla hem siyah hem de yeşil çay kullanabilirsiniz. Dəmləməyə biraz limon suyu ve 1 çay kaşığı bal ilave edilmesi onu C vitamini ile zenginleştirir, mikrop ve antienflamatuar etkisi vardır. Sadece limon suyu ve balın kaynaması gerekir, ancak biraz serin çay ilave edilmelidir.

Başka bir yöntem ise ahududu çayıdır. Kaynar su, kaynar su boşaltıldığında 5 ila 10 dakika içinde dökülür. O zaman ahududu meyveleri ve yaprakları ekleyebilirsiniz. İçmeden önce 1-2 çay kaşığı ahududulu reçel eklemeniz önerilir.

Soğuk algınlığı sırasında zencefil ve limon suyu da büyük yarar sağlar. Yarım çay kaşığı ufalanmış zencefil kökleri, heresinden 1 çorba kaşığı limon suyu ve bal, bir tutam tarçın karıştırılır, üzerine çok kaynar olmayan sıcak su ilave edilir. Onu benimsemek organizmanın sıcak, ter ve mikroplarla mücadeleye yardımcı olur.

Mineral sıcak süt tozu iyi iyileştirici etkilere sahiptir. Alkalin maden suyu kapağı açılır ve 1 saat içinde gaz yayması beklenir. İnek sütü ısıtılır ve mineral suyla karıştırılır. Sıcak bir şekilde içerken mukusumu yumuşatmayı kolaylaştırır.

Fizik tedavi uzmanına göre en etkili araçlardan biri de sarımsağıdır. Hazırlamak için, sarımsak kabuğunu soyun, ezin ve suyu boşaltın. Günde gece yatmadan önce 1 bardak sıcak süt ve içme 10 damla suyu ekleyerek vücuda bakterisit ve anti-inflamatuar etkilere neden olur.

Pancar suyu ile yapılan çay, soğuk algılar. Böcek yağlanır, meyve suyu sıkılır ve günde 3-4 defa burun boşluğuna 3 damla damla verilir. Bağırsak tedavisinde en iyi yollardan biri olarak düşünülmektedir.

Başka bir yöntem ise kalça çayının kabul edilmesidir. Kurutulmuş kuşburnu meyveleri ufalanır, 5 çorba kaşığı alınarak termos 1 litre kaynar suda demlenir, sabahtan başlayarak 1 saat mola vererek 1 bardak içilir.

Bunların yanı sıra, Exineus ve Udi Hindu tarafından hazırlanan çay, soğuk algınlığındaki en etkili ve etkili tedavi yöntemlerinden biridir.