14 Ekim 2017 Cumartesi

Sol Taraf Yukarıda Kalacak Şekilde Yatmanın Faydaları

Birçok kişi iyi uykunun fiziksel ve zihinsel sağlık için çok önemli olduğunu bilir. Bununla birlikte, bilinmeyen şey, asgari uyku süresi kadar önem verdiğimiz konumdur.

Uyku pozisyonu sağlığımızı etkiler, cildimizin genç ve sağlıklı görünmesine yardımcı olur, sindirimi geliştirir.

Sol tarafta uyumak sağlığımızı olumlu yönde etkiler ve hayatımızı bile kurtarabilir.

Sırt üstü yatma, özellikle astımı olan hastalar için nefes darlığına neden olabilir.

Sağ tarafta uyku sindirim problemlerine neden olabilir.

Araştırmaya göre, sol tarafta uyku mide sivilce belirtilerini azaltabilir. Hamilelik sırasında kalbe kan dolaşımını arttırdığı için önerilir. Vücudun sol tarafı dominant bir lenfatik taraftır. Sol tarafta uzandığınızda vücudunuzun toksinlerini, lenf sıvılarını ve atıkları göğüs ve lenf düğümleri yoluyla sıkıştırmak daha fazla zaman alır.

Sağ tarafta uyku, toksin birikimi sonucunda ortaya çıkabilecek ölümcül hastalık riskini artırarak, lenfatik sistemin daha yavaş çalışmasına neden olur. Lenf sistemi düzgün çalışmadığından, toksinleri filtrelemek ve lenf sıvısını organizma içine dağıtmak yetersiz olabilir.

Sol tarafta yalan söylemeye başladığınızda vücudunun toksine karşı daha faydalı olduğunu farkedeceksiniz. Bu uyku pozisyonu sindirim sistemini iyileştirir, vücudun besin maddelerini hızla emmesini ve toksinleri yok etmesini sağlar.

Genel olarak, eğer arkanızda, yüz yüzünüzde veya sağ tarafınızda yalan söylüyorsanız, ondan nasıl kurtulacağınızı öğrenmek isteyebilirsiniz. Biraz pratik gerekebilir. Ancak vücudunuzu bu pozisyonda uyutmak için ayarlamak mümkündür.

Sola dönün ve belinizin arkasına bir yastık yerleştirin. Yastık, gece boyunca sağa dönmenizi engelleyecektir.

Yatağın yönünü değiştir. Böylece diğer tarafa geri dönüp aynı uyku alışkanlıklarını yaşayabileceksiniz.

Sağ tarafınıza bir ışık yerleştirin. Vücudunuz doğal olarak uykudan ışıktan uzaklaşmak istediği için sol tarafınıza uzanmanız daha kolay olacaktır.